Γιαννιτσά Εδεσσα Σκύδρα Αριδαία Λουτράκι Αγιος Αθανάσιος Καιμάκτσαλαν Σημαντικοί προορισμοί Αρχαία - Μουσεία Επικοινωνία


 ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ"
Σύγχρονη μορφή Δια βίου Εκπαίδευσης από τους Πολίτες Εν Γνώσει υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Πέλλας

Ένας θεσμός που εδώ και χρόνια λειτουργεί σε διάφορες πόλεις έρχεται και στην πόλη της Έδεσσας, από τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εκπαιδευτικό Φορέα «Πολίτες Εν Γνώσει» με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας του Ν. Πέλλας.
Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο αφορά όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου και εκπαιδευτικής μόρφωσης. Όσοι εγγράφονται θεωρούνται σπουδαστές και λαμβάνουν την γνωστή κάρτα σπουδαστή (πάσο) που σε μερικές περιπτώσεις λειτουργεί και ως κάρτα πρόσβασης σε πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Δήμο και τους φορείς που τα διοργανώνουν.
Για το έτος Οκτώβριος 2012 – Μάιος 2013 το θεματικό αντικείμενο που θα διδαχθεί θα είναι ο τομέας της Ψυχολογίας. Στις μέρες μας, που οι σχέσεις με τους άλλους, την οικογένειά μας, τον/την σύντροφό μας, τα παιδιά μας, αλλά και η στάση μας απέναντι στη ζωή, η οποία επηρεάζεται από τα συνεχώς μεταβαλλόμενα οικονομικά δεδομένα, ο κλάδος της Ψυχολογίας επίκαιρος όσο ποτέ έρχεται να μελετήσει, να διερευνήσει και να ερμηνεύσει τα θέματα που προκύπτουν.
Η παιδαγωγική, σχολική, κοινωνική και πολιτική ψυχολογία, καθώς επίσης και η γυναικεία συμβουλευτική, η συμβουλευτική ζεύγους, η συμβουλευτική για την απασχόληση και άλλοι κλάδοι, μπορούν να σταθούν αρωγοί στους ανθρώπους που βιώνουν δυσκολίες στις μέρες μας, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να εμπλουτίσουν απλά τις γνώσεις τους.
Οι διαλέξεις θα γίνονται κυρίως από Ακαδημαϊκούς, σε συνεργασία με όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και θα συνοδεύονται από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους (παρουσίαση power point, διαδραστικούς πίνακες κ.α). Στην Έδεσσα οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας, από τις 17.00-20.00, ενώ μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των σπουδαστών και των Καθηγητών.
Στο τέλος του έτους (δύο εξάμηνα) οι σπουδαστές που δεν θα έχουν ξεπεράσει το όριο των τριών αδικαιολογήτων απουσιών και τριών δικαιολογημένων, άνευ εξετάσεων, θα παραλαμβάνουν Βεβαίωση Σπουδών.
Το κόστος (για όλο το έτος) ανέρχεται στα 80€ ενώ θα υπάρχει και ομαδική ασφαλιστική κάλυψη από την MetLife Alico, των Καθηγητών και των Σπουδαστών κατά την διάρκεια των διαλέξεων του Ελευθέρου Πανεπιστημίου χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Προσωρινά, για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή ερωτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421077433 / 2410625360 ή στο email : politesengnosei@gmail.com ενώ σύντομα θα υπάρχει μόνιμο γραφείο του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου και θα αποτελεί τον πυρήνα του θεσμού στην πόλη μας.

http://www.toxotisfm.gr/news_Full.asp?articleID=12881


Όροι Χρήσης  | Πνευματικά Δικαιώματα  | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων | Μικρές Αγγελίες  © wst 2011

  Web Design Wst