Γιαννιτσά Εδεσσα Σκύδρα Αριδαία Λουτράκι Αγιος Αθανάσιος Καιμάκτσαλαν Σημαντικοί προορισμοί Αρχαία - Μουσεία Επικοινωνία


 Απάτη μέσω διαδικτύου

Εξαπατούσε πολίτες μέσω υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία διαφήμιζε με διάφορα προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Δικογραφία σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 29χρονου στη Θεσσαλονίκη, για απάτη μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.

O 29χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν για παρόμοια υπόθεση, εξαπατούσε πολίτες μέσω διοργάνωσης και πραγματοποίησης υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων. Διαφήμιζε τα ταξίδια σε διάφορα «προφίλ» ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, εισπράττοντας παράλληλα χρηματικά ποσά από πολίτες ως προκαταβολές.

Αναλυτικότερα, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι χρήστες του διαδικτύου αν και είχαν πληρώσει για φθηνά πακέτα διακοπών που διαφημίζονταν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αυτά δεν πραγματοποιούνταν.

Από τη ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που διενήργησαν στελέχη της Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκε ο 29χρονος ως ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και οργανωτής των δήθεν ταξιδιωτικών πακέτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (21-10-2012) στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αφής (tablet), μία κάρτα sim και ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος αποθήκευσης.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες:

• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα να ελέγχουν την εγκυρότητα των ιστοσελίδων, μέσω των οποίων πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές ή κρατήσεις
• να επιλέγουν μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες
• να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχετε πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, απευθυνθείτε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικούς αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461
• E- mail: 11012@hellenicpolice.gr & ccu@cybercrimeunit.gov.gr


Όροι Χρήσης  | Πνευματικά Δικαιώματα  | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων | Μικρές Αγγελίες  © wst 2011

  Web Design Wst