Γιαννιτσά Εδεσσα Σκύδρα Αριδαία Λουτράκι Αγιος Αθανάσιος Καιμάκτσαλαν Σημαντικοί προορισμοί Αρχαία - Μουσεία Επικοινωνία


 

  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Διαμαρτυρία του Α.Σ. Έδεσσας: "Ένας Ιστορικός Σύλλογος...για άλλη μια φορά εκτός λαμπαδηδρομίας"


Διαμαρτυρία του Α.Σ. Έδεσσας: "Ένας Ιστορικός Σύλλογος...για άλλη μια φορά εκτός λαμπαδηδρομίας"

Με την παρακάτω επιστολή ο Α. Σ Έδεσσας δημοσιοποιεί την πικρία του και διαμαρτύρεται για την αναξιοκρατική επιλογή των συμμετεχόντων στην λαμπαδηδρομία της 27ης Οκτωβρίου στην Έδεσσα:

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Εν όψει της λαμπαδηδρομίας για την 23η χειμερινή Ολυμπιάδα στην Πιονγκ Τσανγκ της Ν. Κορέας, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή της 27ης Οκτωβρίου 2017 στην Έδεσσα, νιώθουμε την ανάγκη ως Αθλητικός Σύλλογος Έδεσσας με συνεχή δράση από το 1986, να εκφράσουμε στην τοπική κοινωνία της Έδεσσας τη λύπη και την απογοήτευσή μας όσον αφορά την έλλειψη αντικειμενικών και αξιοκρατικών κριτηρίων σχετικά με την επιλογή των συμμετεχόντων στην επικείμενη λαμπαδηδρομία.

Ειδικότερα, ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ τα τελευταία 15 έτη κατέχει κάποιες από τις κορυφαίες διακρίσεις σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και όχι μόνο (οι σημαντικότερες εκ των οποίων θα αναφερθούν αναλυτικά παρακάτω), με αποτέλεσμα να έχει τιμήσει και να έχει καταστήσει επανειλημμένα υπερήφανη την πόλη της Έδεσσας τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, τιμώντας τα χρώματα της ελληνικής σημαίας με ήθος και εντιμότητα. Άπαντα τα μέλη του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ έφτασαν σε αυτό το επίπεδο δουλεύοντας σκληρά, επίπονα και προπαντός αθόρυβα, χωρίς ποτέ δημιουργήσουν προβλήματα είτε το παραμικρό θέμα στην τοπική κοινωνία, συμμετέχοντας μάλιστα πάντα ενεργά σε φεστιβάλ, πολιτιστικές και εθελοντικές εκδηλώσεις (ενδεικτικά αναφέρονται π.χ. εκδηλώσεις Συλλόγου Καρκινοπαθών, Γιορτή Κερασιού, 9ετή συμμετοχή στο Φεστιβάλ Νέων, εθελοντική δράση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διαδρομής τροφίμων προς απόρους Τ.Ε.Β.Α. κλπ).

Όλα αυτά τα έτη της δραστηριοποίησής μας γενιές αθλητών μας έχουν επανειλημμένα βραβευτεί από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από την Ένωση TaeKwoNdo Βορείου Ελλάδος και έχουν δεχτεί τις ανάλογες τιμές από την Πολιτεία με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αργότερα τον διορισμό τους στον Δημόσιο Τομέα.

Ωστόσο, παρά την αναγνώριση και τις βραβεύσεις που έχουμε εισπράξει σε πανελλαδικό επίπεδο και σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος τόσο ως σύλλογος, όσο και ατομικά ως αθλητές, δεν τύχαμε μέχρι σήμερα της ανάλογης αναγνώρισης από τις τοπικές αρχές, μάλλον το ακριβώς αντίθετο.

Παρ' ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα αντιδράσαμε στις πάμπολλες φορές, που διαπιστώσαμε ότι σε αθλητικές εκδηλώσεις της πόλης μας δεν ακολουθούνται από τους αρμοδίους αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής των τιμωμένων είτε συμμετεχόντων σε αυτές προσώπων, πάντα επιλέγαμε να σιωπήσουμε. Είναι η πρώτη φορά που αισθανθήκαμε την ανάγκη να ακουστεί η φωνή μας και η θέση μας προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των ενδιαφερομένων, των αθλητών και των γονέων τους για το τι πραγματικά συμβαίνει εν προκειμένω.


Όροι Χρήσης  | Πνευματικά Δικαιώματα  | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων | Μικρές Αγγελίες  © wst 2011

  Web Design Wst